7 goede redenen om bij Toekomst te komen werken

Isolde Huijbregts
Isolde Huijbregts

Bij Toekomst werken we iedere dag met ruim 430 mensen om de panden van onze opdrachtgevers schoon, veilig en leefbaar te houden. Prachtig, nuttig en belangrijk werk, waar we samen dagelijks voor staan en gaan. Na de moeilijke tijd die we gehad hebben en met de zomervakantie voor de deur, kunnen we bovendien wel wat extra handen gebruiken. Tegelijkertijd merken we dat het in de gehele branche lastig is om aan goede mensen te komen. En dat terwijl er zoveel goede redenen zijn om bij Toekomst te komen werken! Wij hebben de zeven beste voor je op een rij gezet.

1. Het is belangrijk werk. De afgelopen anderhalf jaar is één ding heel duidelijk geworden: een schone, hygiënische omgeving is soms letterlijk van levensbelang. Een schoonmaker doet dan ook ongelooflijk belangrijk werk. Een schone omgeving is bovendien niet alleen gezonder, het is er ook prettiger voor de mensen die er wonen, werken of op bezoek komen. Kortom: Nederland kan niet zonder de schoonmaak!

2. Het is supergezellig! Bij Toekomst is het ‘kei’ leuk. In ons laatste medewerker-tevredenheidsonderzoek scoorden wij maar liefst een 8,1 gemiddeld. Onze medewerkers geven hierin onder andere aan dat ze het leuk en gezellig vinden om bij ons te werken, dat ze leuke collega’s hebben, dat het contact met opdrachtgevers goed is, dat er een fijne werksfeer heerst en dat er goed naar ze geluisterd wordt door de leidinggevende. Ook de Brabantse ‘roots’ van Toekomst, de gemoedelijkheid en het familiegevoel binnen ons bedrijf worden geroemd. Kom het gerust zelf ervaren!

3. Je kunt makkelijk instromen. Schoonmaken is een vak, maar bijna iedereen kan het leren. Alles wat je nodig hebt, is een gezond lijf en zin in je werk! Fysiek kan de schoonmaak soms zwaar zijn, maar daar spelen wij op in door bewust niet te veel uren per werkweek te plannen. Ook bieden wij je altijd binnen een half jaar een basisvakopleiding aan. Hiermee leer je de fijne kneepjes van het schoonmaakvak én zorg je ervoor dat je het veilig en vitaal kunt blijven doen.

4. Je hebt veel mogelijkheden in werktijden. In de vroege ochtend een kantoorpand schoonmaken of liever wat later op de ochtend hotelkamers reinigen? Overdag het trappenhalonderhoud uitvoeren in een wooncomplex of liever ’s avonds paraat staan op een evenementenlocatie? Bij Toekomst heb je volop mogelijkheden in werktijden. Maar liefst 70,5% van de medewerkers van Toekomst geeft aan dat de gunstige werktijden een belangrijke reden vormden om bij ons te solliciteren. Of je nu je werk wilt combineren met een gezin of juist voor je vakantie zoveel mogelijk uren wilt draaien… wij gaan graag met je in gesprek om te bekijken wat bij jou past!

5. Het betaalt goed. Wist je dat het laagste loonniveau in de schoonmaakbranche zo’n 30% boven het minimumloon ligt? Een schoonmaakmedewerker verdient daarmee vaak meer dan een collega in de horeca, catering of zorg. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed bij Toekomst. Niet voor niets werken op dit moment zo’n 125.000 mensen in Nederland in de schoonmaak!

6. Wij hebben aandacht voor je. Een handgeschreven kaartje met de verjaardag, paasgeschenkje met Pasen, sinterklaasviering en kerstborrel. Bij Toekomst zijn we gericht op mensen en zetten we jou als medewerker echt op nummer 1! Dat merk je aan alles: we bieden een luisterend oor en je kunt altijd terecht bij je projectleider of zelfs onze directeur; de deur staat altijd open. We zijn bovendien altijd in voor een goed gesprek: zit je nog op je plek, werk je lekker en wat zijn je wensen? We horen graag hoe het met je gaat!

7. Je werkt voor interessante opdrachtgevers. Van grote multinationals tot nationaal bekende evenementenlocaties. Van zorginstellingen tot scholen, winkels en horeca-gelegenheden. Wij hebben een breed scala aan interessante opdrachtgevers: in totaal maar liefst zo’n 700! Van klein tot zeer groot, en in allerlei verschillende branches. Eén ding is zeker: we bieden voor hen allen een duidelijke meerwaarde. Waar zou jij graag willen werken?

Hebben we je kunnen overtuigen? Laat het ons dan vooral weten. Want met jou erbij wordt Toekomst vast nóg een beetje mooier!

Isolde Huijbregts
Directeur Mens & Organisatie

Deel dit bericht: