Blog: De verbindende rol van schoonmaak

Tom Dissel
Tom Dissel

Toekomst heeft een mooi jaar achter de rug. Als commercieel directeur ben ik er natuurlijk trots op dat wij met veel nieuwe klanten mogen samenwerken. Voor onze organisatie is inherent dat wij ook veel nieuwe collegae mogen verwelkomen.

Afgelopen week had ik hierover een onderonsje met onze algemeen directeur en eigenaar René. Hardop vroegen wij ons af: waarom willen opdrachtgevers met ons werken, en medewerkers bij ons werken? Het mooie is, dat de basis van wat Toekomst nu is, ligt in het ontstaan bijna 80 jaar geleden. We werken nog altijd regionaal, hebben een mooie familie-cultuur en zorgen altijd voor persoonlijk contact. Wat we trouwens ook nooit zijn verleerd: mogelijkheden zien. Zo zijn we van kleinschalig schoonmaakbedrijf naar één van de grootste schoonmaakbedrijven en werkgevers van de regio uitgegroeid.

Wat ik aan onze regionale functie zo mooi vind: we weten opdrachtgevers aan ons, maar ook aan elkaar te verbinden. En dat geldt ook voor medewerkers; het ontstaan van mooie vriendschappen op de werkvloer is geen uitzondering. (Ver)binden is daarom voor Toekomst het thema voor het aankomende jaar. Juist omdat het al zoveel moois heeft opgeleverd, vinden we dat (ver)binden nog meer aandacht verdiend.

Een mooi voorbeeld en bijzonder actueel, is onze nominatie voor de Best Practice Award 2019. Drie bedrijven met een regionale functie die de handen ineenslaan om elkaar én elkaars medewerkers te helpen. Een uniek voorbeeld waarin je ziet dat (ver)binden resulteert in een prachtig samenwerkingsverband. We konden 2019 niet beter beginnen.

Deel dit bericht: