Krapte op de arbeidsmarkt: Toekomst ziet kansen!

Tom Dissel
Tom Dissel

Je hoort het de laatste tijd veel in de media: er is een tekort aan mensen. In de horeca, de beveiliging, de catering, de groenvoorziening… en in de schoonmaak. Ook bij Toekomst Schoonmaakbedrijven merken we dit uiteraard. We roeien met de riemen die we hebben en moeten soms noodgedwongen veel van onze mensen vragen. Tegelijkertijd zien we kansen en mogelijkheden om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Eén van die mogelijkheden is dagschoonmaak. Waar we vaak gewend zijn dat een kantoorpand vóór 8 uur ’s ochtends of na 18 uur ‘s avonds wordt schoongemaakt, kan afstappen van deze geijkte uren veel voordelen bieden. Dat betekent niet dat alle werkzaamheden overdag uitgevoerd kunnen of moeten worden. Wel dat we in samenspraak met u als opdrachtgever bekijken welke werkzaamheden wél overdag uitgevoerd kunnen worden. Op een school kun je niet tijdens schooltijd de lokalen en de vloeren poetsen, maar de toiletten, lerarenkamers en de aula wel. Op die manier heb je na schooltijd minder mensen nodig om de klaslokalen en de vloeren schoon te maken. En dát geeft ruimte in de personeelsplanning. Ook in andere branches is de reguliere ochtend- of avondschoonmaak prima te combineren met dagschoonmaak. Sterker nog: ik ben ervan overtuigd dat dagschoonmaak in álle branches een meerwaarde kan bieden.

Dagschoonmaak heeft niet alleen voordelen voor de personeelsbezetting, maar ook voor u als opdrachtgever. Zo draagt de inzet van dagschoonmaak bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen: er hoeft ’s avonds geen verwarming of licht te branden voor onze mensen, en de beveiliging hoeft niet terug te komen om uw pand af te sluiten. Daarnaast is het in een post-corona-tijdperk prettig voor mensen als de schoonmaak zichtbaar aanwezig is. Als gebruiker of bezoeker van een gebouw weet je dan immers zeker dat het er schoon en veilig is. Door dagschoonmaak ontstaat er bovendien meer communicatie tussen schoonmakers en gebruikers van het pand. Gebruikers kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden, de schoonmakers vragen om een keer wat extra te doen of overleggen over de momenten waarop de schoonmaak het best uitgevoerd kan worden.

Kortom: genoeg voordelen van dagschoonmaak volgens mij. Goed om te weten hierbij is ook, dat wij al jaren in ons opleidingsprogramma veel aandacht besteden aan ‘hospitality’. Dit betekent onder andere dat onze schoonmakers vriendelijk zijn, de Nederlandse taal beheersen en bijvoorbeeld de deur openhouden als er iemand binnenkomt op het moment dat zij daar bezig zijn. Dit is prettig wanneer opdrachtgevers gebruik willen maken van dagschoonmaak: onze schoonmakers zijn niet alleen representatief, maar dragen zelfs actief bij aan de gastvrijheid in uw pand!

Inmiddels hebben wij ruim 20% van onze opdrachtgevers kunnen bewegen om over te schakelen op dagschoonmaak, geheel of gedeeltelijk. Het sleutelwoord hierbij: overleg. Alleen in samenspraak met u kunnen we tot een goede verdeling van de werkzaamheden komen: overdag én op andere tijdstippen. Wij zijn ervan overtuigd dat we genoeg mensen hebben wanneer we dagschoonmaak slim(mer) in kunnen zetten. En zoals hierboven aangegeven, heeft dagschoonmaak nog veel meer voordelen. Benieuwd? Wij gaan ook met ú het gesprek hierover graag aan!


Deel dit bericht: