Bolsius en Toekomst samen klaar voor de volgende stap

By 23 januari 2018Nieuws

Wat hebben Bolsius en Toekomst Schoonmaakbedrijven met elkaar gemeen? Niet alleen zijn het allebei familiebedrijven, ze zijn beide gehuisvest in Schijndel en ook de kernwaarden sluiten op elkaar aan.

Het is dan ook niet vreemd dat Toekomst Schoonmaakbedrijven al sinds 2002 het (schoonmaak)onderhoud van het pand van Bolsius aan de Kerkendijk in Schijndel verzorgt. Toen Bolsius aankondigde de oude hallen, waar tot 2007 de productie van vooral theelichtjes plaatsvond, te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw, hebben we met Toekomst Schoonmaakbedrijven vanaf het begin meegedacht. Eind januari zullen gefaseerd de eerste medewerkers van Bolsius intrekken in de nieuwe kantoren en/of verhuizen naar de nieuwe werkplekken. Een deel van het oude kantoor wordt afgestoten. Toekomst Schoonmaakbedrijven zal dan ruim 4000 m2 dagelijks van onderhoud gaan voorzien.

Bij het aangaan van de nieuwe overeenkomst is door Ido van Alphen (Manager P&O van Bolsius, waar de facility onder valt) en Frits Zegelink (Procurement Manager bij Bolsius) gekeken naar verschillende aspecten. Aspecten die niet alleen de schoonmaak behelzen. Zo is er gekeken naar duurzaamheid, informatievoorziening en proactief handelen. Bolsius wil totaal ontzorgd worden. Op basis van deze en andere eisen is een nieuwe, passende overeenkomst gesloten. Daarbij zag Toekomst mogelijkheden om het eindproduct van haar klant middels de schoonmaak te verbeteren.

Concreet vullen we dit in met een resultaatgericht schoonmaakprogramma, waarbij we vrijwel de gehele dag bij Bolsius te vinden zijn. Onze medewerkers krijgen de beschikking over werkwagens en werkmaterialen van Greenspeed: cradle tot cradle en ECO-gecertificeerd. Alle gebruikte microvezelmaterialen en producten vormen samen de ‘circulaire schoonmaak’. Zo zetten we ons in voor een gezonde en schone werkomgeving én samenleving. Wij zijn trots dat we de nieuwbouw van Bolsius in onderhoud mogen nemen. Zowel onze projectleider als medewerkers staan te popelen om hun bijdragen te mogen leveren.