In juni van dit jaar informeerden wij u over de bouwnijverheid bij VanderLande in Veghel. Nu kunnen wij u melden dat het gebouw af is! Wij hebben het nieuwe pand mee opgeleverd, schoongemaakt en gewassen. Daar zijn wij trots op!

Het zogeheten ‘Gebouw 50’ in Veghel is gelegen op een zichtlocatie langs de Rijksweg A50, waardoor het beeldbepalend is voor de omgeving. Het gebouw telt negen verdiepingen en een fietskelder. In het pand zijn diverse functies gelegen, waaronder kantoorfuncties, bijeenkomstfuncties en een sportfunctie. Door het vele glas in de gevel straalt het pand transparantie naar de omgeving uit. Om toch een vorm van privacy en zonwering te creëren, zijn er horizontale ‘vinnen’ ontworpen.

Het gebouw is ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Zo is er een WKO-installatie (Warmte Koude Opslag) voorzien, wordt er triple glas toegepast en wordt er gebruik gemaakt van de thermische massa van de betonvloeren door middel van betonkernactivering. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen geminimaliseerd.

Al vanaf 2004 zorgen wij dat het pand van VanderLande dagelijks schoon wordt gemaakt. Per september 2016 is ‘Gebouw 50’ geopend en in gebruik genomen en aan ons de eer om te zorgen dat ook dit prachtige nieuwe pand schoon en netjes blijft. Bovendien hebben we hier een primeur: een stukje robotisering. Wanneer onze  interieurverzorger(st)ers aan het werk zijn, werkt ‘robocop’ mee aan hun zijde. Hij schrobzuigt dagelijks de vloeren, waardoor onze interieurverzorg(st)er tijd en ruimte krijgt om andere zaken op te pakken.

Ook de glasbewassing is een mooie klus. Ruim 6000 vierkante meter glas, dat wij vier keer per jaar mogen wassen. Middels een aanlijn-bevestiging worden onze glazenwassers aan een railing gezekerd, waarmee ze op de ‘vinnen’ van het pand (zichtbaar op de foto) lopen, om zo de ramen met korte telescoopstelen te borstelen. Middels een aparte pomp wordt via een in de bouw reeds aangebrachte leiding water vanuit speciale tanks naar boven gepompt.

De schoonmaak van het pand is dan ook een klus om trots op te zijn! Wil je meer weten over een opleveringsschoonmaak of de dagelijkse schoonmaak door Toekomst Schoonmaakbedrijven? Neem gerust contact met ons op!