Over Toekomst

Toekomst Schoonmaakbedrijven is een regionaal familiebedrijf met maar liefst 75 jaar kennis en ervaring op schoonmaakgebied. Onze ruim 350 medewerkers staan dagelijks klaar om voor u het schoonmaakonderhoud aan uw (bedrijfs)pand uit te voeren. Daarbij is ons doel niet alleen een zichtbaar schoon resultaat, maar proberen we door ons werk ook een bijdrage te leveren aan uw zaken. Want in een schone omgeving presteren u en uw medewerkers beter, kan kwaliteit beter gecontroleerd worden en gaan uw klanten eerder tot een aankoopbeslissing over.

Geschiedenis

Het begon met een investering van 250 gulden, een zinken emmer en een ladder. In 1940. Toen begon Frans Wittens als glazenwasser. Met hard en goed werken breidde hij zijn klantenkring gestaag uit. In de jaren vijftig werd zijn bedrijf een echt schoonmaakbedrijf. Er kwamen medewerkers in dienst en de kinderen mochten een handje meehelpen. Zoon René nam in 1985 het roer over. Onder zijn leiding werd Toekomst Schoonmaakbedrijven een begrip in de regio. Ruim 450 betrokken medewerkers telt het bedrijf nu.

Missie en Visie

Vanzelfsprekend verwacht u van ons dat we goed schoonmaken. Maar onze missie en visie gaan uiteraard verder dan dat. Zo is het ons streven u zoveel mogelijk ontzorgen, zodat u zich volledig kunt richten op uw bedrijfsvoering. En we willen werken met aandacht en zorg voor mens, milieu en maatschappij. Dat betekent dat we onze medewerkers goed betalen, dat we plaatsen vrijmaken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat we werken met milieuvriendelijke materialen. Want we zijn er niet alleen voor u en voor onszelf. We zijn er ook voor de wereld om u en ons heen.

Missie

Bij Toekomst Schoonmaakbedrijven is het onze missie een bijdrage te leveren aan het eindproduct van onze klanten. Daarbij willen we onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen, zodat zij hun focus volledig kunnen richten op datgene waar zij goed in zijn.

Visie

Als ‘de schoonste zaak van de wereld’ zorgen we er niet alleen voor dat we heel goed schoonmaken, maar dragen we ook zorg voor onze omgeving, ons personeel en ons milieu. Onze kernwaarden oprecht, dienstbaar, avontuurlijk en zelfbewust zijn de rode draad in ons bedrijf.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij Toekomst verankerd in de bedrijfsvoering. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om met u mee te denken over hoe wij als leverancier ook aan úw duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bijdragen. Een kleine aanpassing kan vaak al een groots verschil maken. Maar we kunnen indien gewenst ook een compleet pakket van duurzame werkmethodes voor u inzetten.

Toekomst heeft al veel van haar opdrachtgevers kunnen helpen met het verduurzamen van de schoonmaak. Een aantal oplossingen uit de praktijk:

 • Gebruik van milieuvriendelijke middelen en technieken
  Een brandschoon resultaat, maar dan minder belastend voor het milieu
 • Afvalmanagement
  We brengen uw afvalstromen in kaart en bekijken hoe we deze op een duurzamere manier kunnen inrichten.
 • Werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  Door nauwe samenwerkingen met diverse sw-bedrijven creëren we arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het reguliere arbeidsproces.
 • Dagschoonmaak
  De lichten kunnen eerder uit en de verwarming omlaag wanneer u kiest voor dagschoonmaak. Dat levert u een financiële besparing op, alsmede vermindering van Co2 uitstoot. Bovendien levert het betere communicatie tussen de schoonmakers en gebruikers op. Een win-win-situatie dus!
 • Opleiding
  Duurzaamheid begint bij bewustwording. Daarom is duurzaamheid één van de uitgangspunten van onze schoonmaak-vakopleidingen.

People, planet, profit

Toekomst Schoonmaakbedrijven is een mensenbedrijf. Onze medewerkers zorgen dagelijks voor tevreden opdrachtgevers. Daarom zorgen we goed voor onze mensen. Maar niet alleen voor onze generatie. Toekomst Schoonmaakbedrijven voelt zich ook verantwoordelijk voor de generaties na ons. We willen voor hen een gezonde wereld achterlaten. Om dat te bereiken proberen we de drie p’s in evenwicht te houden.

People

Er werken rond de 350 enthousiaste medewerkers bij Toekomst Schoonmaakbedrijven. Het is ons belangrijkste kapitaal, onze medewerkers zijn immers degenen die zorgen voor tevreden opdrachtgevers. Ondanks de diversiteit in leeftijd, opleiding, ervaring, overtuiging en nationaliteit, vormen de medewerkers van Toekomst Schoonmaakbedrijven een hecht team. Verschillen leiden tot inspirerende samenwerkingen en interessante ontmoetingen. Ontmoetingen die we stimuleren door regelmatig zowel formele als informele en vooral gezellige bijeenkomsten te organiseren.

Voor iedereen is er persoonlijke begeleiding, en we houden rekening met werkzaamheden en werktijden waar onze collega’s zich prettig bij voelen. We bieden onze medewerkers cursussen en opleidingen aan waar ze vrijwillig deel aan kunnen nemen. Op die manier bieden we iedereen de kans zich verder te ontwikkelen.

Planet

Bij Toekomst nemen we onze verantwoordelijkheid voor een gezonde wereld. We streven er naar om zoveel mogelijk klimaatneutraal te werken. Ons hoofdkantoor is energiezuinig en ook op de werkvloer worden zoveel mogelijk milieuvriendelijke keuzes gemaakt. Als het kan, kiezen we voor gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen of voor microvezeltechnieken waarbij helemaal geen reinigingsmiddelen nodig zijn.

Ook simpelere en voor de hand liggende oplossingen dragen bij aan een beter milieu. Zo zoeken we medewerkers met een zo kort mogelijke reistijd naar de werkplek en stimuleren hen om met de fiets naar het werk te gaan. Immers, iedere bijdrage helpt.

Profit

Iedere organisatie heeft winst nodig om te kunnen bestaan en continuïteit te kunnen bieden voor haar medewerkers. Maar het werkt ook andersom: als we op een goede manier omgaan met onze mensen en onze planeet, dan levert dat uiteindelijk ook winst op. Zo resulteert aandacht voor onze medewerkers in motivatie, trots en een lager verloop, waardoor het tot een hogere efficiëntie leidt. En op een duurzamere manier omgaan met het milieu kan kostenbesparend werken, doordat minder of geen reinigingsmiddelen meer nodig zijn. Zo levert maatschappelijk verantwoord ondernemen direct en/of indirect een kostenbesparing en winstverhoging op. Op die manier houden we people, planet én profit perfect in balans.

Partners

Toekomst gelooft in langdurige relaties met haar partners. In de loop der jaren hebben we waardevolle samenwerkingen weten te realiseren met zorgvuldig gekozen partners. We stellen hen graag aan u voor!

BOMA

Toekomst werkt samen met BOMA voor de levering van schoonmaakmiddelen en toebehoren (zoals sanitaire accessoires). Bovendien neemt BOMA het logistieke proces voor zijn rekening, en levert het de producten tot in de werkkast van de klant. Het resultaat van deze samenwerking? Een hoger rendement en betere controle over onze materiaalleveringen en kosten.

ChemDry van Gulik

ChemDry van Gulik is al jarenlang onze vaste partner als het gaat om tapijt- en textielreiniging.

AANtWERK

In samenwerking met stichting AANtWERK zorgen wij voor concrete en efficiënte oplossingen voor de (her)intrede van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien zijn wij preferred supplier van De Schoonmaak Coöperatie, een samenwerkingsverband tussen diverse sociale werkvoorzieningen, die wij ondersteunen en begeleiden in hun werkzaamheden.

Hutten Catering

In samenwerking met Hutten Catering verzorgt Toekomst voor diverse opdrachtgevers een complete hospitality-ervaring.