Samen schoonmaken

By 21 november 2016Blog

Sociaal ondernemen is een prachtig streven. Bij Toekomst Schoonmaakbedrijven geven we er dan ook op allerlei verschillende manieren invulling aan. Bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, door een bijdrage te leveren aan liefdadigheidsacties en door veelvuldig allerlei activiteiten binnen de gemeenschap te sponsoren.

Wil je als klant van Toekomst ook iets doen voor je medemens? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Begin klein en kijk bijvoorbeeld eens naar onze medewerkers. Voor hen kan een kleine moeite vaak al erg prettig zijn. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er niet teveel spullen op je bureau liggen, kunnen onze schoonmakers er beter bij. Ook even achterom kijken wanneer je van het toilet komt, maakt het werk van onze schoonmakers stukken prettiger. Je vieze koffiekopjes tijdig naar de keuken brengen, je mandarijnen- of bananenschillen in de prullenbak gooien of even de stofzuiger pakken nadat je die jarige collega een confettidouche hebt gegeven… Je interieurverzorger zal je er erg dankbaar om zijn!

Het fijne aan deze vorm van ‘samen schoonmaken’ is dat je niet alleen met een kleine moeite iemands werk stukken gemakkelijker kunt maken, maar dat je ook de kwaliteit van de schoonmaak op je werk kunt verhogen. Want het spreekt voor zich dat de interieurverzorger met een ‘clean desk’ meer tijd overhoudt voor datgene waar het werkelijk om draait: schoonmaken. Met alle prettige gevolgen van dien!