Toekomst Car Cleaning BV powered by WSD en WeenerXL

By 18 november 2016Samenwerken

Er zijn vele verschillende manieren waarop je als bedrijf invulling kunt geven aan sociaal ondernemen. Zo ben ik sinds drie jaar bestuurslid van Aantwerk, een MVO-ondernemersplatform met als doel om zoveel mogelijk banen te creëren voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens onze bijeenkomsten en bestuursvergaderingen passeren vele ideeën de revue. Zo kwam een tijdje geleden het idee voorbij om een wasplaats te starten waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zouden zijn.

Dat raakt uiteraard aan onze werkzaamheden in de schoonmaakmarkt, dus ben ik over de mogelijkheden gaan nadenken. Het belangrijkste was natuurlijk dat we hiervoor gemotiveerde mensen zouden vinden. Om dat te realiseren, zocht ik contact met Jan Simons van WSD Boxtel en Sjoerd van het Erve van WeenerXL uit Den Bosch.

In samenwerking met een werkconsulente van bovengenoemde SW-bedrijven vonden we al snel twee gemotiveerde mensen. Als opstartproject en om een kostenmodel te maken, hebben we een eerste opdracht gekregen van beide SW-bedrijven om een gedeelte van hun wagenpark schoon te maken. En zoals het Toekomst Schoonmaakbedrijven betaamt, wilden wij alleen gaan voor topkwaliteit! Om dit in goede banen te leiden, hebben wij een professional op het gebied van ‘car cleaning’, René van den Vorstenbosch, gevraagd om ons hierin te begeleiden. En met succes!

Inmiddels zijn wij zelf, met onze medewerkers van de beide SW-bedrijven, in staat om die topkwaliteit te leveren en kunnen wij vol trots zeggen dat Toekomst Car Cleaning BV klaar is voor de markt. Op dit moment werken wij nog hard aan onze reclame-uitingen, zoals aan de website, Facebook- en Twitter- account, leaflets enzovoorts.

Onze doelgroep is zowel de zakelijke als de particuliere markt voor auto’s met een ‘klein’ rijbewijs. Op een professionele manier worden deze auto’s van binnen en buiten grondig gereinigd, zodat ze weer als nieuw zijn. Ook voor krassen, kleine deukjes en schades aan het interieur kunt u bij ons terecht.

Wij zijn trots en blij met dit mooie, sociale project!

René Wittens