Op 2 mei ben ik om 5.15 uur opgestaan zodat ik zeker op tijd zou zijn. Het zou een bijzondere dag gaan worden. Onze medewerkster Nelleke Beks was namelijk op 1 mei precies 40 jaar bij ons in dienst! Ik werk nu zelf ruim 4 jaar met veel plezier bij Toekomst Schoonmaakbedrijven. Dat stelt natuurlijk niets voor in vergelijking met de 40 jaar van Nelleke. Blij dat ik goed op de hoogte was van het complot dat door haar collega’s was gesmeed, liep ik rond 6.35 uur door de Bossche Binnenstad naar de locatie waar Nelleke al 27 jaar werkt. Dit is de Stadsbibliotheek in Den Bosch. Daar werken wij inmiddels 65 jaar.

Rond 6.45 uur arriveerde ik op locatie, waar ik haar lieve collega’s Anita en Liesbeth in blije stemming aantrof. Dit zijn de collega’s die samen met haar werken bij ‘de Bieb’. Daarnaast waren een aantal andere (ex-)collega’s, Thea, Chaira en Tonny, aanwezig. En natuurlijk Jannie, de leidinggevende van Nelleke.

De week daarvoor leek het er even op dat de verrassing verklapt werd, maar daar werd direct doortastend op gereageerd door Anita. Nee, ze zouden niets doen op 2 mei. Op een ander moment zouden ze het uitgebreid vieren.

Anita en Liesbeth hadden het werk van vandaag reeds op zondag gedaan, de kantine versierd en voor bloemen en gebak gezorgd. Wat een SUPER-collega’s. Nel was enorm verrast door alle aanwezigen, ze had dit echt niet verwacht en kon niet geloven dat ze niet hoefde te werken, want daar was ze helemaal op ingesteld. Jannie had als leidinggevende namens Toekomst bloemen en een cadeau voor Nelleke en ook collega’s brachten cadeautjes mee.

Ik vond het een eer en ook een genot om hier getuige en deelgenoot van te mogen zijn. Ik ben oprecht trots dat Nelleke al 40 jaar met geweldige inzet en aandacht voor haar opdrachtgevers, medewerkers van de opdrachtgevers en haar collega’s bij ons werkt.