Corona in uw pand? Toekomst helpt!

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

We willen er misschien liever niet te veel aan denken, maar in deze tijd is er uiteraard een kans dat uw medewerkers, of de bezoekers van uw pand, besmet raken met corona. Natuurlijk heeft u maatregelen getroffen om de verspreiding van een besmetting in uw pand zoveel mogelijk te beperken, zodat bij één besmetting zo goed mogelijk voorkomen wordt dat andere medewerkers of gebruikers (gelijktijdig) ziek worden. Maar welke acties kunt u concreet nemen als u een coronabesmetting binnen uw pand constateert of vermoedt?

  1. Stuur uw medewerker naar huis. Dit bent u aan uw andere medewerkers en bezoekers verplicht. U moet namelijk zorgen voor een veilige (werk)omgeving voor iedereen. Zeker als de kans bestaat dat de werknemer het coronavirus te pakken heeft, dient u hem of haar dus naar huis te sturen.
  2. Ga na met wie de medewerker nauw contact heeft gehad. Informeer ook de projectleider van Toekomst dat er een besmetting heeft plaatsgevonden en dat de schoonmakers mogelijk met het virus in aanraking zijn gekomen.
  3. Daarnaast bent u verplicht de noodzakelijke maatregelen te nemen. Zorg daarbij allereerst voor een goede ventilatie.
  4. Maak vervolgens de ruimte goed schoon.
  5. Desinfecteer daarna alle contactoppervlakken (o.a. toetsenbord, trapleuningen, liftknoppen) met een alcoholhoudende spray of desinfecterende doekjes.
  6. Doe indien gewenst een beroep op Toekomst. Onze medewerkers hebben een uitgebreide kennis over hygiënische reiniging en helpen u graag de ruimte weer schoon en veilig te maken.
  7. Wilt u absoluut het zekere voor het onzekere nemen? Dan kunt u de ruimte door onze specialisten laten ‘foggen’, waarbij ontsmettingsmiddelen in uw ruimte verneveld worden. U bent dan zeker dat alle besmette oppervlakken gedesinfecteerd worden.

Heeft u vragen over hygiëne en wat te doen om verspreiding van het corona-virus binnen uw (kantoor)pand te voorkomen? Neem contact op met onze hygiënemanager via 073-5494466.

Deel dit bericht: