De professionele voorjaarsschoonmaak

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

De professionele voorjaarsschoonmaak

Elk seizoen heeft zo zijn bijbehorende schoonmaakklussen, maar het voorjaar is bij uitstek geschikt om er eens flink met de (spreekwoordelijke) bezem door te jagen. Sommige mensen beweren zelfs dat een voorjaarsschoonmaak een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Maar er zijn ook van die klussen die je liever aan een professional overlaat. Daarom op een rij: vier schoonmaakklussen in het voorjaar die je liever aan je schoonmaakbedrijf uitbesteedt.

1. Reinigen van zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan zit je goed! De zonnige zes maanden staan namelijk voor de deur. Deze maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst van je zonnepanelen. Daarbij leveren schone panelen meer op dan vervuilde. Hoewel veel leveranciers van zonnepanelen aangeven dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch zou reinigen, blijkt uit onderzoek dat het jaarlijks schoonmaken van zonnepanelen een extra rendement van 3% tot 5% oplevert. En dat kan, zeker bij een groot oppervlak aan zonnepanelen, erg interessant zijn!

2. Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag ontstaat op plekken waar door het jaar heen veel vocht komt en weinig zonlicht te zien is. De aanslag zorgt niet alleen voor een vuile uitstraling, maar ook voor onder andere gladheid van je (tuin)tegels. Niet erg prettig als je wilt genieten van de eerste warme zonnestralen van het jaar! Gelukkig zijn er verschillende methoden om groene aanslag te verwijderen, zoals met groenverwijderaar of gepaste druk en warm water. Weet je niet welke methode het beste past bij jouw klus? Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

3. Dakgoten reinigen

De dakgoot schoonmaken is een klusje dat vaak wordt vergeten, maar het is zeker niet onbelangrijk! Als je goten niet goed meer doorstromen, kun je overstromingen of zelfs lekkages krijgen. Maak je dakgoten daarom minimaal één keer per jaar goed schoon, het liefst aan het einde van de herfst en/of aan het begin van de lente.

4. Ongediertebestrijding

Hoe fijn de lente ook is, het is ook het seizoen waarin allerlei beestjes weer tevoorschijn komen. Zo laat zich in het voorjaar vaak ongedierte zien als kleermotten, duiven en kakkerlakken. Maar ook van mieren, vliegen en sommige stekende insecten kun je in de lente al last krijgen. Je kunt maatregelen nemen om deze overlast te voorkomen. Informeer hiernaar bij je projectleider. Ga je toch overlast ervaren en is het nodig om ongedierte te bestrijden, dan kun je daarvoor óók bij Toekomst terecht. We helpen je graag uit de brand!

Bij Toekomst zijn we je graag van dienst bij het professioneel aanpakken van deze én andere (schoonmaak)klussen dit voorjaar. Heb je vragen over de professionele voorjaarsschoonmaak? Neem dan contact op met Ron Pennings, adviseur Specialistische Reiniging bij Toekomst.

Deel dit bericht: