Wij zijn trotse bezitter van het Keurmerk Schoon!

Marie-Louise Mettler
Marie-Louise Mettler

Schoonmaakbedrijven die aantoonbaar goed en eerlijk zakendoen voeren het Keurmerk Schoon. Van de 4.700 schoonmaakbedrijven in Nederland, zijn 300 bedrijven in het bezit van dit keurmerk. Toekomst Schoonmaakbedrijven is trotse bezitter van het Keurmerk Schoon dat staat voor kwaliteit en (financiële) betrouwbaarheid van onze dienstverlening. Wij werken volgens extra eisen op wettelijke regels. Hiermee bieden wij u als opdrachtgever de zekerheid die u zoekt.

De zeven zekerheden van Keurmerk Schoon.

Kiest u voor ons, dan weet u dat Toekomst Schoonmaakbedrijven:

  • De financiële en personele administratie op orde heeft.

Met de NEN4400-1-certificering (SNA-norm) bent u maximaal beschermd tegen ketenaansprakelijkheid. Het schoonmaakbedrijf draagt belasting en premies correct af en de medewerkers mogen in Nederland werken. Zo bent u als opdrachtgever beschermd tegen naheffing van de Belastingdienst of de Nederlandse Arbeidsinspectie wanneer een schoonmaakbedrijf failliet gaat, haar afdrachts-verplichtingen niet kan nakomen, de personeelsadministratie niet op orde heeft of illegalen in dienst heeft. Het risico dat de achterstallige premie- en belastingafdracht of boetes op u worden verhaald, is dan uiterst gering.

  • De cao schoonmaak juist toepast.

Het bedrijf betaalt de medewerkers een goed loon (minstens 20% boven het wettelijk minimum), zorgt voor een reële werkdruk en biedt goede arbeidsvoorwaarden: 26 vrije dagen, eindejaarsuitkering, goede pensioen[1]opbouw, uiteenlopende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en een regeling om eerder te stoppen met werken.

  • Investeert in de vakbekwaamheid van de medewerkers.

Alle nieuwe schoonmaakmedewerkers krijgen binnen twaalf maanden na indiensttreding de Vakopleiding Schoonmaak aangeboden.

  • De contractverplichtingen nakomt.

Ook zijn er afspraken gemaakt over de communicatie tussen het schoonmaakbedrijf en de opdrachtgever.

  • De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft ondertekend.

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft ondertekend. De juiste verzekeringen heeft, dus geen gedoe bij schade. Jaarlijks op alle bovenstaande onderdelen wordt getoetst door een onafhankelijke keuringsinstantie. In de code is vastgelegd dat bij inkoop de kwaliteit van het schoonmaakwerk en goede arbeidsomstandigheden leidend zijn. Het schoonmaakbedrijf draagt zo bij aan een duurzame marktwerking en u loopt minder risico op ketenaansprakelijkheid als u aanbesteedt op Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) in plaats van op laagste prijs.

  • De juiste verzekeringen heeft, dus geen gedoe bij schade.

Stel dat de schoonmaakmedewerker schade bij u veroorzaakt, dan regelt de opzichtverzekering dat het schoonmaakbedrijf verzekerd is voor vergoeding van deze schade. Het schoonmaakbedrijf is immers aansprakelijk, maar als er geen financiële dekking is, blijft u als opdrachtgever met de brokken zitten. Bedrijven met het Keurmerk Schoon hebben dit dus verzekerd.

  • Jaarlijkse op alle bovenstaande onderdelen wordt getoetst door een onafhankelijke keuringsinstantie.
Deel dit bericht: