Milieu-bevorderende schoonmaakmiddelen? Het kan écht!

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Voor wie of waar goede hygiëne belangrijk is, kan het niet schoon genoeg zijn. Hoewel chemische schoonmaakmiddelen vaak zorgen voor een goede hygiëne, betekent dit niet automatisch dat ze bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Integendeel: chemische reinigers kunnen zelfs schadelijk zijn voor het milieu en voor de gezondheid. Gelukkig is het gebruik van chemische reinigers de afgelopen jaren sterk afgenomen. Waar mogelijk, werkt Toekomst met microvezeltechniek, waar helemaal geen schoonmaakmiddelen aan te pas komen. En waar er toch extra schoonmaakkracht nodig is, zijn er sinds kort óók milieu-bevorderende reinigingsproducten, op basis van probiotica.

Probiotische producten bestaan uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriën verwijderen organische vervuiling die anders aanleiding geeft tot geurvorming. Wanneer ze na gebruik opnieuw in het milieu terecht komen, dragen ze actief bij tot waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet enkel milieuvriendelijk, maar zelfs milieu-bevorderend. Ze zorgen voor een optimale reiniging en zijn dé oplossing om geurproblemen in sanitaire ruimtes aan te pakken.

Naast het groene aspect van deze zogenaamde ‘detergenten’ zijn er nog andere voordelen ten opzichte van traditionele middelen:

  • Grondig en efficiënt: probiotica verwijderen organische vervuiling tot diep in het oppervlak. Dit zorgt voor een onmiddellijk schoon resultaat. Bij Toekomst hebben we gekozen voor de probio-lijn van Greenspeed. Deze voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van het zogenaamde EU Ecolabel. Het is de eerste probio-range die het EU Ecolabel behaalde.
  • Weg met geurtjes: de bacteriën zijn in staat om geurmoleculen te absorberen. Daarnaast verwijderen ze stoffen die de slechte bacteriën omzetten in nare geurtjes. Probiotica werken dus zowel preventief als curatief!
  • Safety first: in tegenstelling tot heel wat chemische reinigingsproducten zijn de probiotische producten heel veilig in gebruik. Deze middelen op basis van goedaardige bacteriën zijn volledig vrij van gevarensymbolen.

De producten sluiten perfect aan bij onze ambitie om te streven naar een positieve impact op mens en milieu. Op diverse projecten worden de producten door ons ingezet. Heeft u interesse in het gebruik van probiotische producten in uw pand? Neem contact op met uw projectleider of accountmanager.

Deel dit bericht: