Onze glazenwassers hebben hart voor de zorg

Michelle van Zoelen
Michelle van Zoelen

Van 9 tot en met 20 december vond de vijfde editie van de actieweek ‘Glazenwassers hebben Hart voor de Zorg’ plaats. In het kader van deze actie, die in deze tijd nóg toepasselijker is dan in voorgaande jaren, hebben de glazenwassers van Toekomst onze opdrachtgever Cello in het zonnetje gezet. Op 17 december verrasten zij cliënten en zorgverleners van Cello met een heerlijk stuk taart.

Danny Uzeel is teamleider van de glazenwassers bij Toekomst. Hij maakte dit jaar van dichtbij mee wat corona voor eenzame ouderen of zorgbehoevenden betekent: “Vanwege corona hebben wij minder contact met de bewoners en cliënten. De mensen die we wél spreken, vertellen ons dat ze het zwaar hebben. Zij willen niet ziek worden, maar een leven zonder sociale contacten heeft voor sommigen ook weinig waarde.” Danny hoopt dat de cliënten dankzij de taart het gevoel hebben dat ze niet vergeten worden. “De bewoners en mensen die zorg ontvangen zien ons normaal alleen als we aan het werk zijn. Nu komen we een keer extra langs met taart. We hopen dat de zorgmedewerkers samen met de bewoners even tijd kunnen nemen om te genieten van de taart bij de koffie.”

De actieweek is geïnitieerd door brancheorganisatie OSB. Tijdens deze periode worden door glazenwassers in heel Nederland taarten voor bewoners, cliënten en zorgverleners aangeboden bij zorginstellingen.


Deel dit bericht: