Osmosewater: Duurzaam schoonmaken met minder middelen

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Bij Toekomst maken we al ruim 25 jaar gebruik van osmosewater voor glasbewassing. Deze methode heeft zich bewezen als een efficiënte en milieuvriendelijke manier om ramen streeploos schoon te maken. In onze voortdurende zoektocht naar duurzamere oplossingen voor dagelijkse interieurschoonmaak, hebben we onlangs een pilot uitgevoerd met osmosewater bij dagelijkse interieurschoonmaak bij een aantal van onze klanten. Getest is o.a. uitgevoerd op: trapleuningen, bureaus, liftdeuren, donkere deuren en kozijnen (keuken)kastdeuren, klinken en glaspanelen. De feedback is overweldigend positief. Gebruikers en klanten zijn enthousiast over de resultaten, vooral vanwege de aanzienlijke vermindering van schoonmaakmiddelen en het uitstekende reinigende effect. Vincent Bijlevens, medewerker Sales, Innovatie & duurzaamheid, legt je verder uit wat (omgekeerde) osmosewater is, hoe het werkt en waarom het zo'n duurzame keuze is.

Wat is omgekeerde Osmose?
Omgekeerde osmose is een proces waarbij een vloeistof, meestal water, door een halfdoorlatend membraan wordt geleid. Dit membraan laat de vloeistof door, maar houdt de opgeloste stoffen tegen. Wanneer water door een osmose-apparaat stroomt, passeert het een reeks filters met extreem fijne poriën. Deze filters laten alleen waterstof- en zuurstofmoleculen door, waardoor het water wordt gezuiverd van diverse onzuiverheden zoals ammonium, zouten, nikkel, chloor, kalk, zink, mangaan, virussen, bacteriën, pesticiden en medicijnen. Het resulterende water, bekend als osmose water of permeaat, is uitzonderlijk puur.

De voordelen van osmosewater:

 • Het gebruik van osmose water biedt tal van voordelen voor zowel huishoudelijk als professioneel schoonmaken:
 • Sterk reinigend vermogen.
 • Droogt op zonder strepen of vlekken na te laten, zelfs in direct zonlicht. Nooit meer droogwrijven!
 • Dringt diep door in de poriën van het oppervlakte voor een diepere glans.
 • Geen aantasting van rubbers en siliconen.
 • Een zeer sterke reductie van onderhoudsproducten tot 75%.
 • Beter voor het milieu.
 • Tijdbesparend.
 • Vuil hecht zich minder snel terug op het gereinigde oppervlak.

Toepassingsgebieden

Naast de traditionele schoonmaaktaken, kan osmosewater ook worden gebruikt voor:

 • Het reinigen van RVS, beeldschermen, zonnepanelen en auto's.
 • Het verzorgen van planten en gebruik in aquaria.
 • Toepassing in schrob-zuigmachines, bijvoorbeeld bij zwembadvloeren.
 • Extra service en klanttevredenheid.

Ons doel is om niet alleen een product te leveren, maar ook een service die bijdraagt aan een duurzamere toekomst. We bieden uitgebreide ondersteuning bij de implementatie van osmosewater-systemen en geven advies over hoe klanten het beste resultaat kunnen bereiken. De positieve ervaringen van onze pilotklanten onderstrepen het potentieel van osmosewater als een milieuvriendelijke en effectieve schoonmaakoplossing voor de dagelijkse interieurschoonmaak. Door het gebruik van dit gezuiverde water kunnen we niet alleen de efficiëntie van schoonmaakprocessen verbeteren, maar ook een belangrijke stap zetten richting een duurzamere wereld. We kijken ernaar uit om osmosewater breder beschikbaar te maken en zo bij te dragen aan een schonere en groenere toekomst.

Bent u ook zo enthousiast? Informeer bij uw projectleider wat wij voor u kunnen betekenen.

Deel dit bericht: