Probiotica: milieuvriendelijk, gezond én effectief

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Een goede hygiëne is in deze tijd belangrijker dan ooit. Tegenwoordig hebben we hiervoor niet alleen meer de ‘traditionele’ chemische schoonmaakmiddelen tot onze beschikking. Zo kunnen we werken zonder schoonmaakmiddelen of met probiotica.

Hoewel chemische schoonmaakmiddelen vaak zorgen voor een goede hygiëne, betekent dit niet automatisch dat ze bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Integendeel: chemische reinigers kunnen zelfs schadelijk zijn voor het milieu en voor de gezondheid. Gelukkig is het gebruik van chemische reinigers de afgelopen jaren sterk afgenomen. Waar mogelijk, werkt Toekomst met microvezeltechniek, waar helemaal geen schoonmaakmiddelen aan te pas komen. En waar er toch extra schoonmaakkracht nodig is, zijn er sinds kort óók milieu-bevorderende reinigingsproducten, op basis van probiotica.

Hoe werken probiotica?
Probiotische producten bestaan uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriën verwijderen organische vervuiling die aanleiding geeft tot geurvorming. Wanneer deze bacteriën na gebruik opnieuw in het milieu terecht komen, dragen ze actief bij aan de waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet enkel milieuvriendelijk, maar zelfs milieu-bevorderend. Ze zorgen voor een optimale reiniging en zijn dé oplossing om geurproblemen in sanitaire ruimtes aan te pakken.

Naast het groene aspect van deze zogenaamde ‘detergenten’ zijn er nog andere voordelen ten opzichte van traditionele middelen:

  • Grondig en efficiënt: probiotica verwijderen organische vervuiling tot diep in het oppervlak. Dit zorgt voor een onmiddellijk schoon resultaat. Bij Toekomst hebben we gekozen voor de probio-lijn van Greenspeed. Deze voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van het zogenaamde EU Ecolabel. Het is de eerste probio-range die het EU Ecolabel behaalde. Zie ook: https://www.greenspeed.eu/news.asp?language=N&id=27.
  • Weg met geurtjes: de bacteriën zijn in staat om geurmoleculen te absorberen. Daarnaast verwijderen ze stoffen die de slechte bacteriën omzetten in nare geurtjes. Probiotica werken dus zowel preventief als curatief!
  • Safety first: in tegenstelling tot heel wat chemische reinigingsproducten zijn de probiotische producten heel veilig in gebruik. Deze middelen op basis van goedaardige bacteriën zijn volledig vrij van de gezondheidsgevaren.

Glansrijk door de test
De probiotica van Greenspeed zijn door onze mensen uitvoerig getest. Met letterlijk en figuurlijk een glansrijk resultaat! Tijdens een pilot in de sanitaire ruimtes bij één van onze opdrachtgevers, leverden de probiotica-producten na intensief gebruik zelfs betere resultaten op dan traditionele producten. Uit de pilot bleek ook dat de nieuwe werkwijze soms nog onduidelijkheid opriep bij onze medewerkers. Daarom heeft Toekomst een training ontwikkeld, die alle medewerkers op locatie kunnen volgen.

Deze producten sluiten perfect aan bij onze ambitie om te streven naar een positieve impact op mens en milieu. Heeft u interesse in het gebruik van probiotische schoonmaakmiddelen in uw pand? Neem contact op met uw projectleider of accountmanager.

Deel dit bericht: