Samen aan de slag: meer afwisseling en een hoger inkomen

Michelle van Zoelen
Michelle van Zoelen

Toekomst Schoonmaakbedrijven, Hutten en Vanderlande zijn genomineerd voor de Best Practise Award 2018 met hun project ‘Samen aan de slag’. Op 24 januari 2019 dingen ze samen met drie andere finalisten mee naar de Award. Henriette Donkers is één van de medewerkers die vanuit Toekomst meewerkte aan de pilot. Naast haar schoonmaakwerk in de avonduren, draaide ze een aantal weken overdags mee in de catering. Dat resulteerde in meer afwisseling in haar werkzaamheden en een hoger inkomen.

Toeval bestaat niet: voordat Henriëtte bij Toekomst aan de slag ging, solliciteerde ze eerder bij Hutten voor een functie in de catering. Uiteindelijk werd ze via een vriendin getipt voor een baan in de schoonmaak op de Vanderlande campus. Hoewel Henriëtte eerst geen baan in de schoonmaak ambieerde, besloot ze het toch te proberen. Inmiddels zit ze nu helemaal op haar plaats en voelt ze zich erg thuis op de Vanderlande campus. Met 12 contracturen per week kan ze echter niet voorzien in al haar levensbehoeften. Haar uren kunnen worden uitgebreid met invalwerkzaamheden op andere projecten, maar Henriette blijft liever op haar vertrouwde plek, bij Vanderlande. Henriëtte wilde dan ook graag meedoen aan de pilot ‘Samen aan de slag’, waar zij werkervaring in een andere branche op kon doen en urenuitbreiding kon krijgen op haar eigen werkplek.

Naast haar schoonmaakwerk in de avonduren, gaat Henriëtte tijdens de pilot overdag aan de slag bij de catering. “Ik vond het erg leuk om ander werk te kunnen doen en ook de extra inkomsten waren fijn.” Henriëtte moest wel wennen aan het hebben van een extra werkgever: “Hutten hanteert een andere aanpak en helaas was er tijdens deze pilot weinig tijd om ons goed in te werken.” Daardoor bleef de functie beperkt tot werk in de spoelkeuken en bijvullen. “Er werden ook kassadiensten aangeboden, maar dat bleek zonder inwerktijd te hoog gegrepen. Ik hoop dat er straks ook andere werkzaamheden tot de mogelijkheden behoren.”

Na de eerste pilot wordt nu door Toekomst en Hutten gewerkt aan daadwerkelijke realisatie van het project. Henriëtte wil daar wederom graag aan deelnemen. “De eerste pilot was relatief kort, maar nu dit project voor langere tijd ingezet wordt, vertrouw ik erop dat we volledig kunnen worden ingewerkt.” Zodra het project met succes draait bij Vanderlande, ligt uitbreiding naar andere opdrachtgevers waar Toekomst en Hutten samenwerken in de rede.

Vind jij dat dit project de Best Practise Award op 24 januari mee naar huis moet nemen? Breng dan hier je stem uit.

Deel dit bericht: