Toekomst innoveert met eerste schoonmaakrobot bij Vanderlande

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Robots spelen een steeds grotere rol binnen de schoonmaakbranche. In de toekomst zijn ze waarschijnlijk niet meer weg te denken! Meerdere schoonmaakbedrijven werken al langere tijd aan automatisering van schoonmaakprocessen. Waaronder Toekomst! De TASKI SWINGOBOT, de schrob-zuigrobot die Toekomst sinds kort inzet bij opdrachtgever Vanderlande, is één van de eerste zelfstandig functionerende schoonmaakmachines in Nederland.

De eerste link tussen robotisering en schoonmaak werd gelegd binnen het samenwerkingsverband FAST van de TU Eindhoven, waarin Vanderlande en Diversey, een leverancier van innovatieve totaaloplossingen op het gebied van professionele reiniging en hygiëne, vertegenwoordigd zijn. Al snel bleek dat de machine, op verschillende locaties op de Vanderlande-campus, de schoonmaakmedewerkers kon ondersteunen. Omdat de productiefaciliteiten op de campus verspreid zijn over een groot oppervlak, wordt de robot met een speciale transportwagen veilig en snel verplaatst.

Brandschoon resultaat
De eerste ervaringen met de TASKI SWINGOBOT 2000 zijn boven verwachting. Patrycja Ratajczak, projectleider van Toekomst bij Vanderlande, was vooral verrast over het resultaat: “Nog nooit hebben we zo’n goed resultaat behaald als met deze robot. Hij maakt de vloer brandschoon. En ook nog eens met veel minder water dan normaal gesproken.” De productiviteit van Patrycja is fors toegenomen: “Ik zet de robot ‘s morgens aan het werk. Als de robot klaar is, krijg ik een seintje op mijn telefoon. In de tussentijd kan ik dus veel ander werk doen, zoals de planning, de contacten met Vanderlande of het aansturen van mijn collega’s.”

Toekomst Schoonmaakbedrijven bekijkt momenteel naar andere locaties waar de TASKI SWINGOBOT 2000 ingezet kan worden. Met name locaties met grote vloeroppervlakken zijn hiervoor geschikt. We verwachten dat de robot bij veel opdrachtgevers een meerwaarde kan (gaan) bieden!

Deel dit bericht: