UV-C licht: de oplossing voor desinfectievraagstukken?

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Er zijn meer mogelijkheden dan het gebruik van chemische, milieubelastende middelen om uw pand succesvol te reinigen. Zo bieden systemen met UV-C licht uitkomst wanneer een grondige desinfectie nodig is. Door het coronavirus zijn deze systemen flink in opmars. En dat is niet zo gek, want UV-C licht is een bewezen techniek die al lang gebruikt wordt om te desinfecteren. Daarnaast heeft UV-C licht vele voordelen ten opzichte van de traditionelere desinfectiemiddelen. Wij zetten vier vragen én antwoorden over UV-C licht voor u op een rij.

Wat is UV-C licht?

UV-C is een vorm van ultraviolette straling die het DNA en RNA van micro-organismen ernstig beschadigt. Door die beschadigingen kunnen de micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels, zich niet meer delen en gaan ze dood.

Voor welke toepassingen is UV-C licht geschikt?

UV-C kan gebruikt worden om allerlei soorten oppervlakken en producten te desinfecteren. Dat doen we bijvoorbeeld met een draagbare UV-C unit. Van winkels tot scholen, van kantoren tot horeca en de transportsector… de toepassingen zijn haast eindeloos!

Wat zijn de voordelen van UV-C licht?
Het gebruik van UV-C licht biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele desinfectiemethoden, zoals desinfectie met alcohol of ‘foggen’ (desinfectie door vernevelen). De techniek is logischerwijs vrij van chemicaliën en dus gezonder en veiliger voor de omgeving. Daarnaast is het milieuvriendelijker. Ook hoeft er na gebruik niet geventileerd te worden en kan UV-C licht een oppervlakte niet beschadigen.

Is UV-C geschikt voor uw locatie(s)?

Desinfectie door middel van UV-C licht is in veel gevallen een goed alternatief voor traditionele desinfectiemethoden. Of UV-C licht ook een oplossing biedt voor uw desinfectievraagstuk, hangt af van verschillende factoren. Onze hygiënemanager helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met haar op via 073 549 4466.

Deel dit bericht: