Toekomst en Regina Coeli behalen eerste keurmerk Verantwoord Schoon

Toekomst Schoonmaakbedrijven
Toekomst Schoonmaakbedrijven

Wij zijn trots! Afgelopen november behaalden we namelijk als eerste (schoonmaak)bedrijf in Nederland het Keurmerk Verantwoord Schoon. Dit keurmerk behaalden we voor ons werk bij onze opdrachtgever Language Institute Regina Coeli (ook wel bekend als ‘de nonnen van Vught’). Een opdrachtgever waar we al vele jaren prettig en succesvol mee samenwerken.

Wat is het Keurmerk Verantwoord Schoon?
Het Keurmerk Verantwoord Schoon is in het leven geroepen door Stichting Landelijk Orgaan Schoonmaak en Kwaliteit (LOSK). Deze onafhankelijke brancheorganisatie wilde een keurmerk ontwikkelen dat de focus legt op de praktijkkant van het schoonmaken. Waar andere keurmerken vooral kijken naar de theoretische invulling van (schoonmaak)processen, kijkt het Keurmerk Verantwoord Schoon onder andere of er op een technisch juiste, maatschappelijk verantwoorde, arbotechnisch verantwoorde en milieuverantwoorde wijze gereinigd wordt. Daarnaast wordt in het keurmerk aandacht geschonken aan de vraag of er conform de afspraken met de opdrachtgever (werkprogramma of opleverstaat) schoongemaakt wordt.

Daarbij staat de vraag centraal of aan bovenstaande aspecten in de praktijk op de juiste wijze invulling wordt gegeven. Wij zijn blij en trots dat we het eerste schoonmaakbedrijf in Nederland waren met dit keurmerk! Heeft u hier vragen over? Kijk op https://www.losk-kvs.nl/index.php of neem contact op met uw projectleider.

Deel dit bericht: